Physiotherm

Oostenrijkse kwaliteit sinds 1995

De fabrikant van onze infraroodcabines

2016 brochure: Download de nieuwe Physiotherm brochure

Opgestart in 1995, vindt de firma Physiotherm zijn oorsprong in een tragisch voorval. Luis Schwarzenberger, stichter van de firma en geboeid door de natuur en grote open vlakten, is slachtoffer van een zwaar ski-ongeluk waar hij een dubbele breuk aan de wervelkolom oploopt.

Met hulp van een vriend die dokter is, ontdekt hij de effecten van de diepe infraroodwarmte en start zijn revalidatie met deze therapie. In enkele weken laat deze intense en weldoende warmte hem toe de schat van onverwachte zelfgenezing te activeren en zijn pijnen, hematomen en aanhoudende spanningen te vergeten.

cabines

De firma Physiotherm stelt op dit moment 150 personen te werk in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland, alsook 150 zelfstandige medewerkers over de hele wereld. Zij is leider in infraroodcabines op de Oostenrijkse markt. Physiotherm heeft zijn eigen productiefabrieken in Thaur/Tyrol Oostenrijk en in Treuen/Sachsen Duitsland, waar alle constructie elementen uit hout worden gefabriceerd.

Haar afdeling intern onderzoek en ontwikkeling houdt zich zowel met het technische als het wetenschappelijke onderzoek bezig. Zij zorgen ervoor de cabines steeds gebruiksvriendelijker te maken en zoeken voortdurend naar nieuwe programma’s om de tegemoetkoming aan eventueel fysiek ongemak bij de gebruiker steeds te verbeteren.

Physiotherm is lid van de Commissie van Oostenrijkse Normalisatie en heeft een essentiële inbreng op vlak van ontwikkeling en verbetering van de normen die van kracht zijn betreffende de infraroodtechniek, om op die manier een kwalitatieve verbetering van de algemene markt in de hand te werken.

De filosofie van Physiotherm

De filosofie van de firma Physiotherm draait rond meerdere principes, namelijk:

  • Het principe welzijn : Physiotherm verwent al uw zintuigen in haar infraroodcabines om u te laten te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, u te ontspannen en energie op te doen.
  • Het principe werking : De infraroodcabine heeft een essentiële inbreng om het welzijn te verbeteren en heeft tevens een preventieve positieve invloed op de gezondheid. Deze gepatenteerde lage temperatuur infrarood techniek van Physiotherm werkt op basis van lavazand. De werking van deze Technologie is ontwikkeld om op een aangename en efficiënte manier te kunnen gebruiken. Als bewijs zijn er de meer dan 300.000 gebruikers, waarvan 4000 luxehotels, (waarvan 1 in Nederland, www.hoteltummers.nl) wellness- en fitnesscenters die door deze techniek reeds verleid werden.
  • Het principe kwaliteit : Physiotherm is heel waakzaam om steeds een kwaliteit van het hoogste niveau te bieden, perfect werk en een verzorgde artisanale afwerking. Voor de fabricatie worden de beste Europese materialen uitgekozen. Deze hoge kwaliteitsnormen staan voor de gebruiker garant voor duurzame en kwaliteitsvolle producten.
  • Het principe innovatie en succes : Op het gebied van kwaliteitsvolle infraroodcabines heeft Physiotherm een uitstekende reputatie opgebouwd gedurende de laatste 15 jaar. De oorsprong van zijn succes is vooral te danken aan een duidelijke en bevoegde uitleg, een gedegen medisch advies en voordurend onderzoek en verbetering. Specialisten ter zake bevestigen dat de infraroodtechniek van Physiotherm één van de meest efficiënte en vooral performante techniek is ter wereld. Hierdoor wordt Physiotherm automatisch verplicht om steeds te blijven innoveren.
  • Het principe verantwoordelijkheid : Physiotherm is zich heel bewust van zijn verantwoordelijkheid binnen het gebied van de gezondheid. Dit kan men merken aan de vernieuwingen en het engagement ten opzichte van de klanten, de medewerkers en de firma in het algemeen.

Meer weten over onze Physiotherm cabines? Lees alles wat u moet weten of ga naar de veelgestelde vragen over de Physiotherm infraroodcabines.

Meer weten over Physiotherm Valkenburg? Lees verder »