Infrarood & gezondheid

De beste warmte voor uw gezondheid dankzij het Physiotherm-principe

Een bijzonder zachte, efficiënte en veilige warmtetoepassing

Het Physiotherm-principe realiseert op een innovatieve manier, op basis van de Infraroodtechnologie, een bijzonder zachte, efficiënte en veilige warmtetoepassing. De twee belangrijkste componenten hierbij zijn de gepatenteerde met vulkanisch zand (lavazand) gevulde keramische stralers en de lage temperatuur Infraroodtechnologie.

physiotherm-gezondheid-infrarood

Het Physiotherm-principe:

De lage temperatuur infraroodcabines van Physiotherm werken binnen de thermoneutrale zone (luchttemperatuur in de Infraroodcabine tussen 27 en 37 °C). Bij een luchttemperatuur van ongeveer 30 °C wordt de rug van de gebruiker door de met lavazand gevulde keramische straler gelijkmatig en contactloos met infraroodstraling verwarmd. De warmte wordt daardoor uitsluitend heel lokaal – over 10 tot 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug) – via ononderbroken infraroodstraling toegevoerd. De intensiteit van de warmte kan aan het individuele welzijn of het individuele warmteopnemend vermogen worden aangepast.

De warmte wordt vanaf de streek van de wervelkolom via het bloed over het hele lichaam verdeeld. De toevloed van licht verwarmd bloed naar het inwendige lichaam (in een verhouding van 90 tot 10) wordt niet tegengehouden, waardoor de lichaamstemperatuur vanaf het begin zacht en continu wordt opgevoerd (0,2 tot 0,3 °C). Daarna wordt de warmte via het bloed van binnen naar buiten verspreid – waardoor het hele lichaam door en door wordt verwarmd. Overtollige warmte kan het lichaam door de uitzetting van de bloedvaten in de huid en door de vorming van zweet gemakkelijker opnieuw afgeven dan bij omgevingstemperaturen van meer dan 37 °C.

Het Physiotherm-principe belast ook bij een gebruik van meer dan 30 minuten het cardiovasculaire systeem slechts weinig. Het maakt daardoor een intensieve ‘doorverwarming’ met intensieve transpiratie mogelijk en zorgt voor een betere doorbloeding van het volledige organisme.

Het gebruik van de infraroodcabines van Physiotherm kan de doorbloeding en de verzorging van organen, spieren, bindweefsel en huid verbeteren. Daarnaast helpt de toegepaste techniek de stofwisseling bevorderen, pijnverzachtende transmitters vormen en het immuunsysteem moduleren. Bovendien kan de sterke transpiratie de ontgifting en de ontslakking van het lichaam ondersteunen. Dit zijn slechts enkele effecten van de helende dieptewarmte, die bij talrijke gezondheidsklachten verlichting kunnen brengen.

De volgende voorwaarden moeten worden vervuld als men wil dat de warmte optimaal in de huid kan doordringen:

  • Thermoneutrale zone (luchttemperatuur in de Infraroodcabine tussen 27 en 37 °C)
  • Bestraling van 10 – 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de rug)
  • Ononderbroken infraroodbestraling
  • Warmtetoevoer zonder belasting
  • Contactloze warmtetoevoer zonder rechtstreeks drukcontact
  • Lage temperatuurprincipe (beperkte belasting van hart en bloedvaten)

Meer weten over onze Physiotherm cabines? Lees alles wat u moet weten of ga naar de veelgestelde vragen over de Physiotherm infraroodcabines. Of lees het boek over infrarood van Physiotherm oprichter Schwarzenberger.