Tips bij de aankoop van een infraroodcabine

Geplaatst op 17 februari 2014 in de categorie Actualiteiten

 • De temperatuur in de cabine mag maximaal 37 °C (hoogste waarde voor de thermoneutrale zone) bedragen. Onafhankelijk van de intensiteit waarmee de infraroodstraler moet werken om een individueel afgestemde en geoptimaliseerde warmtetoepassing mogelijk te maken.
 • U moet over rugstralers beschikken die 10 tot 12 % van de huidoppervlakte (idealiter de zone van de rug) kunnen verwarmen.
 • De sturing voor de regeling van de intensiteit van de infraroodstraling moet zich binnenin de cabine bevinden en moet vanaf iedere zit- of ligplaats gemakkelijk bereikbaar zijn.
 • Individuele sturing per gebruiker: iedere plaats moet afzonderlijk en telkens individueel instelbaar zijn.
 • In overeenstemming met het individuele warmte-opnamevermogen van de huid moet de stralingssterkte van de rugstraler via vooraf bepaalde gebruikersprogramma’s of in het ideale geval zelfs automatisch via een geïntegreerde meting van de huidtemperatuur kunnen worden veranderd.
 • De warmtetoevoer moet gegarandeerd permanent, ononderbroken en contactloos zijn.
 •  Vóór de rugstraler mogen geen houten latten geplaatst zijn, aangezien deze de warmtetoevoer in die zone belemmeren. In dat geval kan de huid niet op een homogene manier worden bestraald.
 • Een homogeen bestralingsveld betekent dat de infraroodstraling gelijkmatig verdeeld wordt over de bestraalde zone.
 • Aangezien de sterkte van de bestraling wordt bepaald door de afstand en de temperatuur van het oppervlak van de straler, moet een zitpositie worden ingesteld voor het gebruik. Ook op maximaal vermogen mag de straler geen stralingssterkte van meer dan 100 mW/cm² (huid) en 8 mW/cm² (ogen) afgeven op die zitpositie.

De fabrikant beschikt over de nodige informatie over de intensiteit van de infraroodstraling op de gebruiker in de voorgeschreven zitpositie en over de effecten van de verschillende instellingen van de straler op huid en ogen.

Breng een bezoek aan onze showroom voor persoonlijk advies of een gratis test in de Physiotherm cabine.

Wist u dat wij samenwerken met ALOVITAL, instituut voor pure vitaliteit. Lees meer over Alovital op www.alovital.com. Door het gebruik van de physiotherm infraroodcabine bij behandeling van uiteenlopende ongemakken zoals spier of rugklachten worden goede resultaten geboekt.

Ook sporters maken veel gebruik van de Physiotherm infraroodcabine. Zowel voor het sporten als waming-up alsook na het sporten voor ontspanning van de spieren. De aangename warmte werkt prestatieverhogend en helpt blessures te voorkomen.

Voor de nieuwste producten informeer door te bellen naar 043-6090301,  Physiotherm Valkenburg of maak een afspraak voor bezichtiging in onze showroom.

Wij tonen u onze laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Infrarood technologie. Onder andere onze nieuwe zit-lig cabine en onze mobiele straler.

 • Nieuw is de Ergo Integra te plaatsen bij renovatie, nieuwbouw of in bestaande ruimtes. Voor meer info, neem contact met ons op.
 • Wij hebben sinds kort de beschikking over 2 instapmodellen: de ECO FIT 1 en de ECO FIT 2, vanaf € 2295,00.
 • Maak gebruik van onze service, zo hebben wij een medische hulplijn voor al uw vragen over het gebruik van de Physiotherm infrarood wellness cabine. Bel hiervoor 0031(0)6 30717169.
 • Als u veraf woont kunnen wij een hotel overnachting voor u regelen die bij aankoop door ons wordt vergoed.